ساسان نوروزي با اشاره به بررسي تأثيرات بيولوژيک روي آثار توسط گروه محيط زيست و اعلام آن به گروه مرمت، افزود: گروه سازه رفتار استاتيک و ديناميک بنا را در برابر نيروها تحليل و نقاط ضعف و قوت را ارائه کرده است.
وي با بيان اينکه گروه ژئوتکنيک با آزمايشات و نمونه برداريهاي انجام شده وضعيت هسته بند را در عمقهاي مختلف مشخص کرده است، بيان داشت: گروه تاريخ و باستان شناسي به بررسي متون تاريخي و شواهد باستان شناسانه پرداخته و دوره بندهاي تاريخي و مستندات تاريخي آثار را ارائه کرده است.
اين کارشناس ارشد مرمت و احياي بناها و بافتهاي تاريخي به بررسي عوامل آسيب رسان داخلي و خارجي چون آسيبهاي انساني و طبيعي سازههاي آبي شوشتر اشاره کرد و گفت: آسيب شناسي دقيق راهگشاي دريافت رويه مرمتي صحيح است.
وي با اشاره به اينکه اصالت در بناهاي تاريخي از ديدگاههاي متعدد مورد بررسي قرار گرفته است، يادآور شد: ديدگاههاي برگزيده شده براي حفظ اصالت بنا شامل حفظ اصالت در کارکرد، مصالح، طرز ساخت، طرح بنا و معماري، محيط پيرامون و مکان قرارگيري اثر است.
نوروزي با بيان اينکه در تهيه طرح مرمت آثار، کمترين ميزان مداخلهها بر بنا پيشنهاد شده است، گفت: توجه به منشورها، قطعنامهها و ميثاقهاي جهاني در زمينه حفاظت از اين آثار با دقت، مورد نظر بوده است.
وي راهکار اول مرمتي پلبند گرگر را استحکام بخشي پل بند به منظور نجات بخش و راهکار دوم را احيا عملکرد تونلهاي پل بند عنوان کرد و گفت: راهکار سوم پاکسازي الحاقات غير اصيل و مرمت موضعي بخشهاي آسيب ديده است.
اين مقام مسوول ساماندهي محوطه سازههاي آبي شوشتر را راهکاري در راستاي حفاظت از آثار تاريخي حلقه آبي شوشتر دانست و گفت: ظرفيتها و امکانات موجود در راستاي ساماندهي محوطه بررسي شد.
وي از جمله ظرفيتهاي بررسي شده به ظرفيت بسيار قوي آثار تاريخي شهرستان شوشتر، ظرفيت بالاي بافت تاريخي شهر و اقليم منطقه در فصلهاي خاص و ظرفيتهاي مذهبي، زيارتي شهر به دليل وجود بقعه و آرامگاههاي فراوان در اين شهر و ظرفيت رودخانه کارون و منظر خاص مرتبط با آن اشاره کرد./119
انتهای پیام/